top of page

FAQ

Omdat er altijd vragen zijn, vragen die je niet durft te stellen, waar je niet aan dacht, vragen waarvan je hoopt dat het antwoord 'ja' is, of juist niet. Vragen die vaak voorkomen. Lieve vragen, mooie vragen, brutale vragen. Yes, vragen van alles en iedereen. Enjoy! 

FAQleft.png

Jullie workshops lijken me mooi, maar ook spannend.

Any tips?

Het grappige is, de reden dat jij zoiets spannend vindt,  is precies de reden dat je moet komen. Die spanning laat zien dat er nog ruimte is om te verdiepen. Het is de keerzijde van het cadeau dat je jezelf geeft. En als het niet zo spannend was, dan had je het natuurlijk allang gedaan.​

Ja hoor, soms doen we dat. Maar onze focus ligt op workshops van een dag. Gewoon omdat zo’n gezamenlijke dag veel meer brengt. Je spreekt andere moeders, of dochters. Je herkent iets, hebt ruimte om de diepte in te gaan, het houdt het luchtig. Als na zo’n dag blijkt dat je toch nog behoefte hebt aan een vervolg, dan kijken we natuurlijk samen naar een vorm die het beste bij jou of jullie past.

girlsMD.png

Bieden jullie ook losse sessies aan, of alleen workshops?

FAQleft.png

Kan ik zo’n moeder-dochter dag ook samen met mijn zussen doen?

Zeker, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dus ja, je kan deze workshop samen met je zussen doen. Wel altijd in goed overleg met elkaar, en informeer ons even van te voren.

Niet echt, de jongste deelnemers zijn 16, de oudste 80+, dus als je daar ergens tussen valt, en ook als je nog wat ouder bent, dan ben je bij ons van harte welkom.

FAQright.png

Is er een bepaalde leeftijdsgrens voor de moeder-dochter dagen?

Hoe vraag ik mijn moeder mee, straks denkt ze dat ik

onze relatie

verschrikkelijk

vind?

girlsMD.png

Nou, het is eerder andersom, samen de ‘Moeder & Dochter’ workshop bezoeken is juist een teken dat het wel goed zit. Want let’s face it, als het echt verschrikkelijk was, dan zou je niet eens overwegen om haar mee te vragen.​​

Nou gewoon iets waar jij je prettig in voelt, voor de één is dat een mooie jurk, voor de andere een fijne spijkerbroek of iets met laagjes. Draag wel iets waar jij je makkelijk in beweegt. Want hoewel we niet gaan ‘apenkooien’ is het wel een actieve dag.

FAQright.png

wat moet ik aan, tijdens een workshop?

FAQleft.png

Ik durf mijn moeder niet mee te vragen,

wat nu?

Wat een mooie vraag,  je bent absoluut niet de enige. Speciaal voor jou en alle andere dochters, hebben we de ‘dochters only' dag ontwikkeld. Tenslotte kan je ook met één persoon de relatie te veranderen. En zoek je iets laagdrempeligs? We hebben ook een mooi verbindend kaartspel. Je kunt het met meerdere familieleden spelen, zodat de aandacht net iets minder op jou en je moeder is gericht.

Het grootste verschil is natuurlijk dat onze dagen samen met anderen zijn. Vaak kiezen mensen voor relatie therapie als ze geen uitweg zien. Omdat er iets vervelends is gebeurd, of er spelen langdurige problemen. Wij werken niet vanuit een probleemstelling, maar wij gaan uit van het goede. Het zoeken naar verbinding en de bereidheid om je open te stellen. 

girlsMD.png

Wat is het verschil tussen 1 dag met jullie of een relatie therapeut?

Wat een fijn kaartspel, komt er nog een vervolg?

girlsMD.png

Als het aan ons ligt wel!  Op dit moment staan we vooral open voor jullie suggesties. Zijn er bepaalde thema’s of situaties waarin je verbinding zoekt? Laat het ons weten. En wie weet, verrassen we jou dan met een mooi nieuw spel.​

Dat snappen we, eerlijk gezegd ben je ook echt niet de enige. Het goede is dat je ook leert van de andere relaties. Dat je niet als enige een drempel overstapt, maar dat je dit met zijn allen doet. Je herkent de verhalen van anderen en zo voel jij je opeens gesterkt. En dat gevoel is toch veel fijner, dan een dag alleen met zijn tweeën.

FAQright.png

Ik zie een beetje op tegen een groepssessie met anderen, kan het

ook alleen met mijn moeder?

FAQleft.png

Wij hebben een ‘moeder-dochter’ dag doorlopen, we

vonden het zo

goed, we willen nog een keer,

kan dat? 

Ja dat kan zeker, sterker nog we bieden het ook precies zo aan; moeder & dochter, ‘Het Vervolg’. Je kunt er hier meer over lezen.

girlsMD.png

Ik vind jullie podcast echt te gek, kan ik ook verzoekjes indienen?

Wat goed! Wees welkom! Wij staan altijd open voor interessante moeders en dochters die we interviewen. En ben je geïnteresseerd in een bepaald thema? Be our guest, we zijn dol op verrassingen

Beide kan. Sterker nog je, als je dochter 16 of ouder is, kun je een ‘moeder-dochter’ dag boeken met je moeder en dochter erbij. Drie generaties dus. Kies vooral hetgeen waar jij je prettig bij voelt, het één is niet beter dan het ander. 

girlsMD.png

Ik ben zelf moeder en merk dat ik (zonder dat ik het wil) bepaald gedrag doorgeef uit mijn jeugd. Wat kan ik beter boeken om dit te doorbreken, een ‘dochters only' dag of een ‘moeder-dochter’ dag?

FAQleft.png

Graag wil ik de 'moeder-dochter ‘dag cadeau doen aan mijn (schoon)moeder en mijn (schoon)zus,

kan dat?

Natuurlijk mag je een ‘moeder-dochter ‘of ‘dochter only’ workshop cadeau doen. Leuk! Maar ja, zoals met veel dingen in t leven, wel met consent. Dus geen onverwachte verrassing, of een ‘ik denk dat jij dit nodig hebt’ gebaar. Maar een bewust cadeau waarbij de deelnemer met volle overtuiging voor de desbetreffende dag heeft gekozen. 

bottom of page